Coronaregels 13 november 2021

De corona regels die per 13 november van kracht zijn geworden hebben ook invloed op scoutinggroep De Zwervers. De opkomsten mogen gelukkig nog steeds doorgaan, maar ouders mogen niet meer mee naar binnen. Leden boven 18 +  moeten een QR code of vaccinatiebewijs kunnen laten zien. Vanzelfsprekend houden wij ons aan de basisregels: vaak handen wassen en  afstand houden. De lokalen worden goed geventileerd Wil je meer weten over scouting en corona kijk dan op:  .scouting.nl 

 

 

Doe mee aan de Coop statiegeldactie en steun De Zwervers

Coop Lubbers aan de Paterswoldseweg heeft een mooie actie: lever je lege statiegeldflessen in en Coop verdubbelt het bedrag! Omdat we de afgelopen anderhalf jaar geen acties hebben kunnen doen, is dit een mooie opsteker: zo kunnen we nieuw materiaal aanschaffen en de hoognodige reparaties uitvoeren. Deze actie loopt tot 1 oktober: dus duik in de ‘lege flessen voorraad’  en spoed je naar de Coop! Wil je meer weten, ga dan naar: coop.nl/statiegeld

Hemelvaartkampen

Kampen horen bij scouting, maar door corona was het in het afgelopen jaar niet mogelijk een kamp te organiseren. 

We gaan er nu  weer – enigszins – – voor, met inachtneming van alle corona regels, conform de richtlijnen  van Scouting Nederland. In plaats van het groepskamp worden nu twee verschillende kampen georganiseerd. De welpen hebben  twee nachten bij ons scoouting gebouw een kamp 

De explorers en scouts verbijven in het Hemelvaartweekend in Sellingen, op camping Zonnegloren, beide speltakken in hun eigen ‘bubbel’ 

Wilt u meer weten over deze kampen: de speltakleiding staat u graag te woord! 

Secretaris gezocht!,

Na het vertrek van onze vorige (uitmuntende) secretaris zijn we op zoek naar iemand die feeling heeft met scouting, de groep een warm hart toedraagt en het leuk vindt om ons te ondersteunen. Met ons bedoelen we: het groepsbestuur en de groepsraad. Ben jij / u die persoon? Vul dan ons Contactformulier in.

We gaan weer beginnen!

Volgens del laatste richtlijnen richtlijnen van Scouting Nederland mogen we voor jongeren t/m 17 jaar weer opkomsten houden, maar alleen buiten. Dit betekent dat wanneer er slecht weer wordt verwacht, de opkomst online zal plaatsvinden of niet door kan gaan. Kinderen mogen alleen naar binnen om naar de wc te gaan, of in ‘noodgevallen’,  bijvoorbeeld wanneer het bijvoorbeeld plotseling gaat regenen. 

De eerste opkomsten zijn in het weekend van 20 februari. Hierover volgt nadere informatie via de speltakleiding.

PS: het laatste nieuws van over onze groep kunt u ook altijd vinden op Nieuws over de Zwervers

Yvar Feitjes Bingo

Zaterdag 13 februari is het tijd voor de Yvar Feitjes Bingo!

We starten om 16:00 en je hebt je bingo-kaart ontvangen per post. De bingo is te volgen via een stream op YouTube: https://youtu.be/i7rJtwSXu94.

Gebruik de chatfunctie als je Bingo hebt. Wordt je bingo goedgekeurd? Dan val je natuurlijk in de prijzen!

Succes en veel plezier!

Kampen in 2021

Normaal gesproken zijn kampen de hoogtepunten van een scoutingjaar. Hoewel we ons nu moeten behelpen met online opkomsten hopen we dat we dit jaar (wel) op kamp kunnen gaan. De volgende kampen staan nu gepland:

  • Groepskamp:  Ook dit jaar houden we het kamp in Sellingen, maar nu in het Hemelvaartweekend: van 13- 16 mei:  een dag langer dan normaal, omdat we nu op donderdag beginnen. 
  • Zomerkamp: Van 10 – 17 juli. Hopelijk een gezamenlijk kamp op het terrein van St. Walrick, in Wijchen (bij Nijmegen) Dit kamp is met alle speltakken samen, inclusief de volwassen leden van de groep. Als het vanwege de coronaregels alleen met kleinere groepen mag, dan gaan we per speltak
  • Voor de volledigheid: het Noordelijk Pinksterkamp (NPK) gaat niet door. Over een eventueel alternatief NPK volgt later meer informatie. .

Update Corona maatregelen 13 januari: opkomsten en kampen

De lockdown periode is verlengd tot 9 februari.
Dit betekent dat er in elk geval tot 9 februari geen fysieke opkomsten kunnen worden gehouden. Gelukkig gaan de online activiteiten wel door, dus houd de berichten van je speltak in de gaten!
Begin februari hopen we meer te kunnen zeggen over de kampen. Het NPK zal in elk geval niet op de normale manier doorgaan.
Er wordt nagedacht over andere (online) activiteiten.

Fysieke bijeenkomsten afgelast

Vanwege de lockdown hebben wij helaas moeten besluiten dat alle fysieke opkomsten tot – in elk geval – 19 januari – worden afgelast. Hoe het daarna gaat moeten we afwachten. Over eventuele online opkomsten zal de  (bege) leiding van uw kind u apart informeren. 

Wij wensen u en uw familie ondanks alle beperkingen toch een heel gezellig kerstfeest toe en een gelukkig en gezond 2021. Hoplelijk wordt alles weer snel normaal!