Welpen

Kinderen van 7-11 jaar komen in de speltak welpen. Iedere zaterdag komen zij bij elkaar in het stadspark om te spelen in het thema van Jungleboek. Bij het spelen aan de hand van dit thema gebruiken de welpen hun fantasie gecombineerd met een zeer gevarieerd programma, van knutselen tot buiten spelen.

Thema

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. Alles bij de welpen is gebaseerd op dit thema. De leiding heeft namen die rechtstreeks uit het verhaal komen en worden door de kinderen dus aan aangesproken als Akela, Baloe of Raksha. Ook het lokaal waar de welpen elkaar op zaterdag ontmoeten is ingericht volgens het Jungleboek-thema.

Programma

Op zaterdag tussen 14:00 en 16:15 uur komen de welpen bij elkaar in scoutinggebouw ‘De Til’ in het Stadspark.

De verschillende activiteiten zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en welpen elke week iets anders doen. Er worden diverse spellen gespeeld waarbij elkaar helpen, samen werken maar vooral veel lol hebben, voorop staan. Dit alles gebeurd in de bosrijke omgeving van het Stadspark, waar buiten spelen en avontuur altijd mogelijk zijn. Ook leren de welpen alvast de eerste échte scouting technieken, zoals kaart en kompas lezen, EHBO en kamperen. Dit komt goed van pas bij de kampen die een paar keer per jaar worden georganiseerd.

Kampen en activiteiten

Een paar keer per jaar gaan de welpen op kamp. Dit zijn kampen waar ze met de hele groep heen gaan, of waar ze zich individueel voor kunnen inschrijven. De groep gaat ieder jaar op groepskamp en de welpen gaan iedere jaar op Noorderlijk Pinksterkamp (NPK) en Zomerkamp. Het zomerkamp vindt elk jaar in de eerste week van de (school) zomervakantie plaats

Daarnaast kunnen ze zich inschrijven voor bijvoorbeeld NHW, HIT & Poolkamp.

Leiding

De leiding van de welpen bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers van 18 jaar of ouder. De leiding is erkend door Scouting Nederland en volgen jaarlijkse trainingen en een EHBO-cursus.

Geïnteresseerd om onderdeel te zijn van het leidingteam? Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier en kom en een keer kijken!